stressprogramma

Stressmanagement

Stress als groeimiddel?

Cursus: voor mensen die :
Zich gezonder, energieker, gelukkiger willen voelen.
Efficiënter, creatiever willen zijn op hun werk.
Een goede werksfeer willen helpen creëren
Op een positieve manier met veranderingen willen omgaan.
… in onze jachtige maatschappij.
.

Herkent u deze situaties?

“Ik zit gans de nacht aan mijn werk te denken, doe geen oog meer dicht, ik voel mij zo moe.”“Die collega doet altijd alles verkeerd, en dan moet ik voor de gevolgen opdraaien, dat maakt mij woedend.”“Sinds de herstructurering heb ik een te hoge bloeddruk.”“Mijn collega wordt zo nerveus van die deadlines, hij concentreert zich niet meer en levert half werk af.”“Als ik mijn baas zie voel ik mij steeds opgejaagd.”

Stress kan goed zijn

Waarom genieten we zo van een spannende film? Waarom genieten we meer van een moeilijke skiafdaling en vervelen we ons bij een te gemakkelijke skiafdaling? We houden van stress. Stress gaat soms samen met de spannendste, leukste belevenissen uit ons leven: De eerste sprong van de wipplank , de geboorte van ons eerste kind. We vergeten het nooit meer. Beeld u een werk in zonder deadlines, zonder baas die u aanspoort, zonder uitdagingen, zonder spannende momenten. Er is dan geen stress op het werk, maar ook geen plezier, geen innovatie, geen vooruitgang.
Stress is dus positief,… als het afgewisseld wordt door momenten van ontspanning.
Want soms wordt het allemaal teveel. Het is allemaal dringend. We komen niet meer toe aan de belangrijke dingen. Overwerk. Hoofdpijn. We hebben geen zin meer in niets. Productiviteit en creativiteit gaan gevaarlijk achteruit. Opgepast voor burnout en depressie,…
Beter voorkomen dan genezen. Als we stress kunnen gebruiken om ons te stimuleren onze doelen te bereiken, ons energiek te voelen; in plaats van ons te remmen te verlammen, dan zitten we goed. Maar hoe ?

1) We moeten ons eerst bewust worden van wat er zoal gebeurt in ons lichaam als we onder stress staan. En bewust worden , dat we deze stressmechanismen de baas kunnen: we kunnen ons leren voelen zoals we ons willen voelen, al is dat niet altijd even gemakkelijk.
We kunnen de automatische reacties in ons lichaam beïnvloeden, door te leren relaxeren, en door technieken te gebruiken afgeleid uit de conditioneringtheorieën. Als we dit oefenen op rustige momenten, kunnen we ze later ook gebruiken op momenten dat het allemaal teveel wordt, dat we onze grenzen moeten verleggen. Of gewoon om onze batterijen weer eens op te laden

2)Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat door onze gedachten te veranderen , onze gevoelens en ons gedrag verandert. We kunnen ons dus leren beter voelen , efficiënter gedragen als we leren anders denken, dat is bewezen. RET (Rationeel effectiviteit training ) is een zeer nuttig middel om ons gelukkiger, efficiënter, gezonder te maken. Eens men deze techniek begrepen heeft en regelmatig toepast, zal het steeds gemakkelijker worden , om zich goed te voelen, en te bereiken wat men wil bereiken.

3)Naast de gebruikelijke standaardtechnieken, worden ‘oplossingsgerichte’ technieken gebruikt. Hierbij wordt er niet over problemen gepraat, maar wel over oplossingen. Deze technieken leveren sneller resultaat op daar ze doelgerichter werken.



Dit programma wordt aangepast aan de wensen en noden van het bedrijf: cursus “op maat”, en wordt dus ook grondig voorbereid met de opdrachtgever.

Uw consultanttrainers

Als arts (KU Leuven) en psycho-therapeute houdt dr. Anne-Marie Frisque zich sinds meer dan 10 jaar intensief bezig met het begeleiden van managers in een stress- en spanningssituaties, zowel in groep als individueel.

Met bijkomende opleidingen zoals Ericksoniaanse Therapie, Autogene training, Rationele Effectiviteits –training, Systeemtherapie, NLP helpt zij mensen om met zeer bruikbare technieken hun stressklachten aan te pakken en te voorkomen.
Haar sterkste punt is zeker haar oplossingsgerichte aanpak, die haar trainingen tot een must maken voor drukbezette personen.

Verder is dr. Anne-Marie Frisque medewerkster voor de aanvullende opleiding Psychosomatiek en stress voor huisartsen bij de WVVH (Wetenschappelijke Vereniging voor huisartsen).



Joeri Van Looy is psycholoog en oplossingsgerichte therapeut en begeleidt mensen in stress en spanningssituaties voor stresslabo.
Hij heeft ervaring in zijn functie van wetenschappelijk medewerker aan de K.U. Leuven met onderzoek over het thema: “Geweld en pesterijen op het werk.”







Info link toevoegen